Energy Coating

Bovenwater

Home »  Bovenwater

Bovenwater

Onze coating wordt in de energiesector sinds 1990 wereldwijd en veelvuldig toegepast door de marktleiders voor het beschermen van complexe staal- en betonconstructies. De revolutionaire coating biedt een effectieve en duurzame bescherming tegen corrosievorming en andere invloeden van buitenaf. Daarmee is ons product uitermate geschikt voor toepassing bij bedrijven actief in de olie- en gaswinning, winderenergie en maritieme sector en voor de industrie.

De coating is een vettige substantie die een unieke en actieve anti corrosie component bevat. De coating blijft na het aanbrengen flexibel en beweegt met het behandelde oppervlak mee. Zuurstof en vocht worden verdrongen waardoor de constructie langdurig wordt beschermd tegen corrosievorming.

Onze coating is uniek in haar soort en onderscheidt zich van de reguliere verven en coatings vanwege de volgende factoren. Doordat er slechts een minimale oppervlakte behandeling benodigd is voor het aanbrengen van de coating wordt een aanzienlijke tijds- en kostenbesparing bewerkstelligd. Weersomstandigheden vormen geen belemmering bij het aanbrengen en dit betekent dat er ook bij regen doorgewerkt kan worden. De coating hecht zich niet aan het oppervlak en laat zich daardoor eenvoudig verwijderen bij onderhoudswerkzaamheden. Ook dit brengt een tijds- en kostenbesparing met zich mee.

Een belangrijk kenmerk van onze coating is dat deze ecologisch verantwoord en duurzaam is. Bij het aanbrengen van onze coating komen nagenoeg geen VOC`s vrij. Onze coating biedt een langduriger bescherming dan de reguliere verven en coatings. Testen hebben uitgewezen dat met onze techniek tot 5x de industriele standaard wordt gehaald. Onze coating beschermt uw constructies langer dan 10 jaar tegen corrosievorming. Bij het aanbrengen en tussentijds onderhoud laat de coating zich eenvoudig trimmen, verwijderen en hergebruiken. Dit alles beperkt de belasting voor het milieu tot het minimale en resulteert bovendien in een aanzienlijke reductie van de kosten en down time.

Productieproces

Onze machines zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, waaronder ook een ATEX variant voor explosie gevaarlijke ruimten. Per situatie wordt gekozen voor de beste toepassing.

 

toolbox

De thermoplastische polymeren coating wordt aangeleverd in blokken van circa 10kg. Deze blokken worden in de machine geplaats. In de machine worden de blokken gesmolten tot een vloeibare substantie.

De vloeibare substantie wordt onder druk gebracht in het pomphuis waarna het wordt overgebracht naar de verwarmde transportslang (circa 10m) en met behulp van het pistool wordt de vloeibare coating op het oppervlak gesprayd.

In onze machines wordt het thermoplastische product verwarmd en omgezet in een vloeibare thermoplastische substantie. Zodra de vloeibare coating het oppervlak raakt koelt deze af en stolt. Na enkele minuten is de coating gestold en laat het zich eenvoudig trimmen.

Het overtollige materiaal wordt hergebruikt door deze opnieuw in de machine te doen smelten. Hierdoor wordt het verlies en/of omgevingsvervuiling tot het minimale beperkt.

Voordelen samengevat:

 • Minimale voorbehandeling van het te bewerken oppervlak benodigd;
 • Snel en eenvoudig toepasbaar en daarmee een aanzienlijke reductie in de down time;
 • Snel en eenvoudig verwijderbaar, hiermee verkort het de onderhoudsperiode aanzienlijk;
 • Recyclebaar en daarmee weinig tot geen verlies;
 • Minimaal milieubelastend;
 • Lage VOC (Vluchtige Organische Componenten);
 • Maximale bescherming van uw constructies, getest tot 5x de industriële standaard;
 • Hecht niet aan het oppervlak en kan daarmee toepast worden op draaiende delen (tandwielhuizen);
 • Hoge elektrische weerstand;
 • Gaat tot minimaal 10 jaar mee en daarmee kosten- en onderhoudbesparend
 • Verkrijgbaar in alle kleuren.

U bent altijd van harte welkom op ons bedrijf, wij vertellen u graag meer over het behandelingsproces en het coaten. Tevens kunt u op onze locatie een demonstratie bijwonen van het applicatieproces.