Energy Coating

Onderwater

Home »  Onderwater

Onderwater

De eerste reactie over het concept van het onderwater toepassen van een coating is verbazing. Dit wordt direct gevolgd door de vraag: “Waarom?”.

In eerste instantie zullen wij toelichten hoe. Onze revolutionaire en unieke onderwater coating laat zich verbazingwekkend effectief aanbrengen. De coating is zonder veel vervuiling direct vanuit het blik met kwast aan te brengen op een nat of met olie doordrenkt oppervlak.

De revolutionaire 2 componenten coating maakt het onderwater aanbrengen mogelijk. De hechting met het voorbehandelde oppervlak is extreem sterk en vormt daarmee een uitermate goede bescherming tegen corrosievorming.

Aanbrengen van de coating met een simpele kwast

Aanbrengen van de coating met een kwast

Aanbrengen coating met een handpomp systeem

Aanbrengen van de coating met een handpomp systeem

 

 

 

 

 

 

 

Voordelen:

  • Onderwater toepasbaar;
  • Toe te passen in de splash-zone;
  • Bij het aanbrengen komen geen VOC’s vrij;
  • Toe te passen op een vettige en met olie gecontamineerde ondergrond;
  • In zout-, chloor- en zoetwater aan te brengen;
  • Ecologisch verantwoord;
  • Kosten effectiever dan regulier verven en/of droogzetting;
  • Beschermt tegen aangroei en microbiologische corrosievorming (MIC).

Hieronder volgt nog een korte beschrijving van de toepassing en werking van onze revolutionaire onderwater coating.

Hoe werk het? Onze coating is special ontwikkeld om weerstand te bieden tegen water en oliën. Dit heeft geresulteerd dat de coating ook onderwater of in een vochtige omgeving kan worden aangebracht. Voor een maximale hechting wordt de coating met een gelijkmatige roterende beweging egaal en dekkend op het oppervlag aangebracht.

Het aanbrengen geschiedt altijd met een roterende beweging. Onderwater dient rekening gehouden te worden met een tweede laag voor een optimale bescherming en duurzaamheid

Het aanbrengen geschiedt altijd met een roterende beweging. Onderwater dient rekening gehouden te worden met een tweede laag voor een optimale bescherming en duurzaamheid

 

Hoe hecht de coating met het oppervlak? De coating vormt geen chemische reactie maar hecht zich mechanisch aan het oppervlak.

Hoe het oppervlak voor te behandelen? Een goede reiniging van het oppervlak is de sleutel voor een succesvolle en duurzame bescherming van het behandelde oppervlak.

Hoe wordt het aangebracht? Onze coating kan onderwater worden aangebracht met een kwast of met een pneumatisch pompsysteem, afhankelijk van de locatie en het te behandelen oppervlak.

Is het moeilijk aan te brengen? Onze onderwater coating laat zich door onze gespecialiseerde duikteams kundig onder- en bovenwater aanbrengen.

Hoe houdt het zich in zoutwater? De toepassing in zoetwater is net zo effectief als deze is in zoutwater. Zoutwater en chloorwater vormt geen belemmering.

Is de werking van de coating getest? Jaarlijks wordt onze coating en de werking van de coating getest door exeterne partijen. Test rapporten kunt u bij ons opvragen. De restresultaten hebben uitgewezen dat de coating zeker 5 jaar een extreme bescherming biedt tegen invloeden van buitenaf.

U bent altijd van harte welkom op ons bedrijf, wij vertellen u graag meer over het behandelingsproces en het coaten.